sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Naan-leivät


Pidän kovasti intialaisesta ruuasta ja siihen kuuluu mielestäni ehdottomasti Naan-leivät. Kotona teen Naan-leipiä myös suomalaisten keittoruokien kanssa syötäväksi ja Naan-leivät ovat osoittautuneet myös hyväksi piknik-ruuaksi.

Kokeilin tällä kerralla Belle Bale -blogista löytämäni reseptiä, jota hiukan muokkasin. Reseptillä tuli noin 9 reilunkokoista leipää. Parhaimmillaan leivät ovat heti lämpiminä syötynä, uunista tullessaan ne voi halutessaan vielä uudelleen voidella voisulalla tai esim. valkosipulivoilla. 

2 dl maitoa
25g tuorehiivaa 
1 kananmuna
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1/2 dl maustamatonta jogurttia
6 dl vehnäjauhoja
voisulaa leipien voiteluun

Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, jogurtti, sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhot taikinaan vähitellen, samaan aikaan taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaa vielä jonkin aikaa, taikina jää melko löysäksi. 

Anna taikinan kohota kulhossa, vedottomassa paikassa noin 60 min. Jaa taikina 9 palaan ja kaulitse palat litteiksi. Pisaranmuodon saat leipiin roikuttamalla leipiä hetken yhdestä reunasta. Anna leipien kohota vielä hetki pellillä ennen niiden paistamista. 

Voitele leivät voisulalla ja ripottele halutessasi esim. unikon -tai pellavan siemeniä leipien pinnalle. Paista leipiä 250-270 asteessa keskitasolla noin 4-6 min. kunnes pinta alkaa ruskistua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!