lauantai 17. elokuuta 2013

Teeleivät


Iltateellä nautittava klassikko, teeleipä valmistuu nopeasti kaapissa olevista yksinkertaisista aineksista. Teeleipä on parhaimmillaan heti uunilämpimänä voin kanssa nautittuna.

Perinteinen teeleipäresepti löytyy varmasti jokaisen peruskoulun kotitalouskirjasta tai sitten perheen reseptilaatikoista. Valmistin tällä kerralla teeleivät seuraavasti:

4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
60 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl maitoa

Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja lisää sen jälkeen seokseen pehmeä voi. Kaada maito taikinaan pienissä erissä koko ajan varovasti sekoittaen. Jaa taikina kahdeksi pyöreäksi leiväksi. Voit jaata leivät kuvan mukaisesti neljään osaan veitsellä tai taikinapyörällä ja reijittää haarukalla. Paista teeleivät 225 asteessa noin 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!