lauantai 24. elokuuta 2013

Appelsiini-suklaakakku


                    

Appelsiini-suklaakakku on helppotekoinen ja maukas. Kuivakakkuja on turhaan moitittu vanhanaikaisiksi, mielestäni yhä edelleen kuivakakku on ansainnut paikkansa kahvipöydässä. Kuivakakkuja voi päivittää nykyaikaan erilaisilla muunnoksilla. Tämä käyttämäni resepti on otettu talteen Kotiliedestä.

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 appelsiinin raastettu kuori ja hedelmämehu
120 g taloussuklaarouhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
korppujauhoja 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää sen jälkeen seokseen hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja hedelmämehu sekä suklaarouhe. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunti. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista tarjoiluastialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!