sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Amerikkalaiset pannukakut

                       
Paistoin suuren pinon amerikkalaisia pannukakkuja sisareni syntymäpäiviä juhlimaan tuleville kavereille. Komean pannukakkupinon päälle kaadoin makeaa kinuskikastiketta ja koristeeksi laitoin ihania ja klassisia mustikoita. Kinuski ja mustikka ovat mielestäni yksi parhaista makuyhdistelmistä.

Amerikkalaisissa pannukakuissa on yleensä soodaa tai leivinjauhetta, joka kohottaa ne pulleiksi. Tästä reseptistä paistaa muhkeita pannukakkuja noin 20 kappaleen korkuisen pinon. 

2 kananmunaa
5 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
1/2 tl suolaa
3 tl juoksevaa margariinia tai öljyä

Riko kananmunat ja lisää maito. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne sen jälkeen seokseen. Lisää viimeiseksi rasva. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia. Paistoin itse pannukakut blinipannulla, jotta pystyin tekemään niistä sopivan pieniä, mutta kuohkeita. 

                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!