sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Bebe-leivokset



Bebe-leivokset ansaitsevat tulla ensimmäisenä leivoksena esitellyksi blogissani. Vaikka bebe-leivos on ehtinyt jo kiitettävään ikään kelpaa se edelleen muotileivosten joukkoon. Bebe-leivoksen voi tehdä haluamansa kokoisena ja muotoisena myös kuorrutteen väriä voi tilanteen mukaan vaihdella. 
Käyttämäni resepti on muunnelma muutamasta eri ohjeesta. Reseptistä tulee noin 45-50 pientä leivosta tai 40 isompaa, riippuen vuokien koosta. Leivoksen pohja on murotaikinaa.

Murotaikina:

195 g voita
100 g sokeria
1 kananmuna
275 g vehnäjauhoja
1 g leivinjauhetta 

Sekoita hiukan pehmennyt voi ja kaikki muut aineet yhteen tasaiseksi taikinaksi. Pidä taikinaa hetki jääkaapissa, jotta sitä on helpompi käsitellä. Painele taikinaa voideltujen vuokien pohjalle noin 3-5 mm paksuinen kerros ja painele haarukalla muutama pisto jokaiseen pohjaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 min. Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin kumoat ne vuoista.

Täytekreemi:

225 g margariinia tai voita
450 g tomusokeria
6 tl vaniljasokeria 
3 kananmunan keltuaista

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munankeltuaiset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Täytä paistetut ja jäähtyneet murotaikinapohjat kreemillä ja laita ne sen jälkeen hetkeksi asettumaan jääkaappiin. 

Kuorrute:

5 dl tomusokeria
4-5 rkl vettä
Punaista elintarvikeväriä
Nonparelleja koristeluun

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä pinkiksi. Levitä kuorrute lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle ja koristele lopuksi nonparelleilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!