sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pehmeät valkosuklaa-kookostryffelit

             

Ostin viikonloppuna matkalukemiseksi uuden leivontalehden (Leivotaan 2/2014) ja minun oli ihan pakko kokeilla heti näitä suloisia tryffeleitä. 

Ohjeessa oli käytetty valkosuklaan ja kookoshiutaleiden lisäksi piparminttuöljyä, jonka kuitenkin jätin itse pois. Puolitin reseptin ja siitä tuli noin 15 tryffeliä. Tässä resepti pienennetyillä määrillä.

100 g valkosuklaata
0,5 dl kuohukermaa 

Koristeluun: 

0,5 rkl tomusokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
Noin 0,5 dl kookoshiutaleita

Paloittele suklaa ja kiehauta kerma. Sekoita suklaapalat kuuman kerman joukkoon ja anna sulaa. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa noin 60 min. Tarvittaessa voit laittaa seoksen vielä 15 min pakkaseen, jotta se jähmettyy helpommin käsiteltäväksi. 

Muotoile pieniä palloja teelusikkaa apuna käyttäen ja pyörittele pallot tomusokerista, vanilijasokerista ja kookoshiutaleista tehdyssä seoksessa. Laita pehmeät tryffelit pieniin makeisvuokiin ja säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!