maanantai 18. elokuuta 2014

Suklaiset Whoopiet


Tarun mukaan näiden leivosten nimi tulee riemastuneesta huudahduksesta "Whoopie!", joka pääsi Yhdysvaltain itärannikon maatalon isäntien ja lasten suusta heidän avatessa eväänsä ja löydettyä iloisen yllätyksen. 

Perinteinen Whoopie koostuu kahdesta suklaisesta, pehmeästä ja pyöreästä pikkuleivästä, joiden välissä on reilusti makeaa vaahtokarkkitäytettä. 

Kokeilin useampaa Whoopie-reseptiä, mutta mielestäni pehmeimmät ja herkullisimmat Whoopiet onnistuivat Leila Lindholmin reseptillä, joka löytyy hänen kirjastaan Kuppikakkuja, ole hyvä!
Reseptistä valmistui noin 20 valmista leivosta. 

3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria 
2 rkl kylmää kahvia
50g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kermaviiliä
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100g 70%:sta tummaa suklaata

Vaahdota kananmunat, sokeri ja vanilijasokeri. Sulata voi ja lisää siihen kermaviili ja kahvi. Lisää seos munavaahtoon. Sekoita loput kuivat ainekset yhteen ja kääntele ne varovasti massaan. Pursota tai lusikoi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille noin 2 euron kolikon kokoisia nokareita. Paista leivoksia 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 min. 

Anna leivosten jäähtyä ja valmista sillä aikaa mieleisesi täyte. Täytevaihtoehtoja on lukematon määrä. Itse kokeilin voikreemiä, valkosuklaatäytettä ja kermavaahtoa marjoilla. Voit myös pakastaa leivospohjat, sulattaa ja täyttää ne juuri ennen tarjoilua. 


2 kommenttia:

  1. Löysin tänne nyt ensimmäistä kertaa top100kakkublogien kautta tuon ihanan kuvan houkuttelemana. Sulla on kiva tunnelma muissakin blogikuvissa ja ihania leivonnaisia. Whoopiet on ihan suosikkeja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!