maanantai 7. syyskuuta 2015

Omenapiirakka


200 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria 
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
omenaa (noin 3-5 omenan koosta riippuen) 
pinnalle kanelia ja hienoa sokeria 

Sulata voi ja sekoita voisula sokeriin. Lisää jauhot ja sekoita massa tasaiseksi. Ota tässä vaiheessa sivuun hiukan taikinaa piirakan viimeistelyä varten. Sekoita joukkoon maito, kevyesti vatkattu kananmuna, vaniljasokeri ja leivinjauhe. 

Kaada massa voideltuun piirakkavuokaan ja lisää päälle omenanpalat. Ripottele päälle omenien happamuudesta riippuen noin 2 rkl hienoa sokeria ja kanelia oman maun mukaan. Viimeistele piirakka vielä aikaisemmin sivuun ottamasi taikinamuruset.

Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 min. Anna piirakan vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Piirakan kanssa sopii hyvin vanilijajäätelö tai - kastike. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!