Leivospohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl ja 5 rkl perunajauhoja
4 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Täyte:
kostutukseen sokerivettä
noin 80 g vadelmahilloa
280 g (noin 3 dl) vispi- tai kuohukermaa (1,5 tl hienoasokeria)
140 g (noin 1,5 dl) vaniljakreemiä
Pinnalle:
noin 400 g vihreää tai vaaleanpunaista marsipaania
tomusokeria
Vaahdota kananmunat ja sokeri, siivilöi kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada massa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-12 min. Kumoa pohja ja irrota paistossa käytetty leivinpaperi pohjasta varovasti. Anna jäähtyä ja leikkaa/painele muotilla haluamasi kokoisia ympyröitä.
Täyte:
Yhdistä kermavaahto ja vaniljakreemi. Kostuta leivospohjat ja levitä ohuelti hilloa ja kreemiä. Aseta päälle toinen leivospohja, kostuta, laita jälleen ohuelti hilloa ja levitä loput kreemit leivoksen pinnalle.
Päällinen:
Kauli marsipaani 2,5 mm:n paksuiseksi levyksi. Käytä marsipaanin kaulimisessa apuna tomusokeria. Levitä kaulittu marsipaani leivoksen pinnalle tasaisesti. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Viimeistele leivos tomusokerilla ja esim. marsipaanikukalla.
Kauniita! Näitä kokeilen. Kauniita! Näitä kokeilen.
VastaaPoistaKiitos, mukava kuulla!
PoistaOhoh.. kommentti näkyy jstn syystä kaksi kertaa peräkkäin. :o
VastaaPoista☺️ ei haittaa lainkaan!
VastaaPoista