sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Vanilja-sitruunakakku


Perinteisestä kahvikakakusta saat nuorekkaamman koristelemalla sen esim. kinuskikuorrutteella. 

250 g voita
3,5 dl sokeria
2 vaniljatankoa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2,5 dl piimää

Kinuskikuorrutus:

50 g voita
1 dl fariinisokeria
noin 1/2 dl maitoa
1 vaniljatanko
2 dl tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, vaniljatangon siemenet ja raastettu sitruunan kuori. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne massaan vuorotellen piimän kanssa. 

Laita massa voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 180-asteessa 50-60 min. 

Valmista halutessasi kinuskikuorrute: lämmitä koko ajan sekoittaen voi, fariinisokeri ja maito. Lisää vatkaten vaniljatangon siemenet ja tomusokeri. Kaada kinuskikastike vielä lämpimänä kakun päälle.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!