sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Tiikerikakku

                  

200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Suklaaraitaan:
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 dl maitoa tai kermaa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää massaan munat yksitellen sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sen jälkeen pienissä erissä siivilän läpi massaan.

Ota massasta erilleen noin kolmasosa suklaaraitaa varten, lisää siihen siivilän läpi kaakaojauhe ja sekoita varovasti nuolijalla. Lisää sen jälkeen massaan maito tai kerma. 

Voitele vuoka rasvalla ja korppujauhota huolellisesti. Laita vuoan pohjalle vaaleaa massaa ja sen päälle suklaamassaa. Voit muutamalla vedolla sekoittaa suklaaraidan vaaleaan massaan. Lisää sitten loput vaaleasta massasta suklaaraidan päälle. Laita massaa reilummin vuoan reunoille, jotta pohjasta tulee tasaisempi (keskellä massan kohoamisaika on pidempi).

Paista kakku 175 asteisessa uunissa noin  50 min. Anna kakun jäähtyä kymmenen min. vuoassa uunista ottamisen jälkeen (älä pidennä aikaa, muuten kakku imee itseensä liikaa kosteutta ja saattaa hajota kumotessa lautaselle) ja kumoa sitten varovasti ritilälle tai suoraan tarjoilulautaselle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!