lauantai 21. syyskuuta 2013

Venäläiset piirakat


Perheystävämme Virosta inspiroi kokeilemaan näitä herkullisia venäläisiä piirakoita. Tämä piirakkataikina on kevyempi vaihtoehto kuin voitaikinaan leivotut pasteijat. Täytteeksi vaihtoehtoja riittää. Reseptistä leipoo noin 20 isohkoa piirakkaa tai 30 pientä.

5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
3 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
100 g margariinia
noin 11 dl vehnäjauhoja 

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sen jälkeen sokeri. Lisää taikinaan puolet vehnäjauhoista vatkaten esim. taikinakoukulla ja loput kädellä alustaen. Lisää pehmeä tai sulatettu (jäähdytetty) margariini ja suola. Alusta taikinaa sen jälkeen niin että se on tasaista ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan levätä kymmenen minuuttia muovin alla. 

Jaa taikina haluamasi kokoisiin paloihin ja pyöritä ne palloiksi. Anna niiden kohota sen jälkeen uudelleen noin 10 minuuttia muovin alla. Kaulitse tai muotoile käsin taikinapalloista pyörehköitä kiekkoja.

Jauheliha/riisitäyte:

350 g jauhelihaa 
1 dl riisiä
1 tl suolaa
1/2 dl kermaviiliä, joka on maustettu mustapippurilla ja persiljalla

Muna/riisitäyte:

3 kananmunaa
1 dl riisiä
1 tl suolaa
1/2 dl kermaviiliä, joka on maistettu persiljalla

Laita täytettä runsaasti kiekon keskelle, mutta jätä reunoille taikinaa sulkemista varten. Sulje piirakka nostamalla reunat vastakkain ja painelemalla ne yhteen. Jätä sauma piirakan alapuolelle. Kohota piirakoita vielä ennen paistamista noin kaksikymmentä minuuttia liinan alla. Voitele piirakat munalla. Paista piirakat 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia piirakan koosta riippuen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!