maanantai 14. lokakuuta 2013

Feta-oliivipiirakka

        
Tämän tekemäni feta-oliivipiirakan reseptin löysin Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevasta Helmi kahvilasta. Viimeistelin piirakan herkullisella balsamicokastikeella. Piirakasta saa salaatin kanssa tarjoiltuna hyvän lounaan. 

2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50 g voita
1 dl vettä

Täytteenä: 
3 kananmunaa
2 dl maitoa 
fetajuustoa, paprikaa ja mustia oliiveja. Piirakan päälle voit halutessasi laittaa juustoraastetta ja yrttejä

Sekoita kuivat aineet ensin keskenään. Lisää sitten seokseen sulatettu voi ja vesi. Sekoita seos yhteen melko nopeasti, älä vaivaa pitkään. Painele seos voideltuun uunivuokaan, älä jätä korkeita reunoja. 

Pilko täytteeksi tuleva fetajuusto, paprika ja osa oliiveista. Laita täytteet tasaisesti piirakan päälle. Sekoita varovasti vatkaten muna ja maito ja kaada muna-maitoseos sen jälkeen piirakan päälle. Halutessasi voi ripotella piirakan päälle vielä juustoraastetta. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes sen pinta alkaa hieman ruskistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!