sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Paistettu juustokakku


Leivoin juustokakkua Koko Suomi leipoo- ohjelman innoittamana. Kokeilemani resepti on New York tyylinen, klassinen paistettava juustokakku. Reseptissä on appelsiinin- ja sitruunankuorta, jotka tuovat kakkuun makua ja raikkautta. Tuoreet vadelmat ovat kirpeydellään hyvä vastakohta täyteläiselle tuorejuustolle. 

150g Digestive keksejä
100g voita
600g tuorejuustoa esim. Philadelphiaa
100g ranskankermaa
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl raastettua sitruunankuorta
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1dl tuoreita vadelmia

Koristeluun:
tuoreita vadelmia 
tomusokeria

Murenna Digestive keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista 170 asteisessa uunissa 5 min. Irtopohjavuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, paperia kannattaa myös jättää runsaasti vuoan pohjan ulkopuolelle, jotta paistamisen aikana ei rasvaa valu uunin pohjalle.

Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri, raastettu appelsiinin- ja sitruunankuori ja vehnäjauhot. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Kaada puolet seoksesta vuokaan ja laita sen päälle kerros vadelmia ja sen jälkeen loput seoksesta. Paista 60-75 min 170 asteisen uunin alatasolla, voit halutessasi laittaa loppupaiston ajaksi pinnan päälle leivinpaperin, jotta pinta ei tummu liikaa. Jätä kakku uunin jälkilämpöön 1-2 tunniksi ja anna sen jäähtyä sen jälkeen vielä huoneenlämmössä. 

Juustokakku on parhaimmillaan tarjottavaksi seuraavana päivänä, oltuaan yön yli jääkaapissa. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!