sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Pipareiden koristelua pikeerillä


Pikkusisareni suosikki kaikista jouluvalmisteluista on pipareiden leipominen ja niiden koristeleminen. Pipareiden koristeluun yleisimmin käytetään valkuais-tomusokerikuorrutetta eli pikeeriä (royal icing). Pikeerillä saa värikkäät ja persoonalliset piparikoristeet ja sillä voi myös kiinnittää koristeita: karkkeja ja kakkukoristeita pipareihin turvallisesti. 

Pikeerin valmistamiseen tarvitset kananmunanvalkuaisia, tomusokeria, sitruunamehua tai viinikiveä. Sitruuna ja viinikivi auttavat kuorrutteen koventumista. Pikeerin voi värjätä elintarvikeväreillä tai esim. mansikka- tai kaakaotomusokerilla. 

Pipareiden koristeluun sopivan paksuista pikeeriä saat seuraavalla ohjeella:

1 kananmunanvalkuainen
3-4 dl tomusokeria
muutama tippa sitruunamehua tai teelusikan kärjellinen viinikiveä

Vaahdota vispilällä valkuainen ja puolet siivilöidyistä tomusokerista marengiksi. Lisää loput tomusokeri ja sitruunamehu tai viinikivi. Jatka vaahdottamista kunnes marenki on napakkaa. Tomusokerin määrä vaihtelee sen mukaan mihin tarkoitukseen kuorrutetta käytät. 

Kaada pikeeri pakastepussin esim. Minigrip-pussiin ja sulje pussi huolellisesti. Leikkaa pussin kulmaan haluamasi kokoinen pursotusreikä. Sitten vain pitämään hauskaa, pikkujouluterveiset teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!