sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Laskiaispullat

 

Otimme jo tänä sunnuntaina varaslähdön laskiaiseen. Kävimme pulkkamäessä Kaivopuistossa ja tein laskiaispullia vadelma ja kermavaahto täytteellä. 

Käytin reseptinä Valion vanhaa leivontaohjetta, jonka löysin reseptilaatikostamme. Ohjeesta tuli noin 12 kappaletta 80 g kokoisia pullia, laskiaispullat ovat perinteisesti hiukan kookkaampia kuin esimerkiksi voisilmäpullat. 

250 g vettä
25 g maitojauhetta
6 g suolaa
100 g sokeria
30 g tuorehiivaa
50 g kananmunaa (1 kananmuna)
100 g voita
650 g vehnäjauhoja
5 g kaardemummaa
Voiteluun 1 kananmuna

Koristeluun:

2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
Vadelmahilloa
Tomusokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja 2/3 vehnäjauhoista, joihin on sekoitettu maitojauhe ja kaardemumma. Sekoita taikina ja lisää loput jauhot osissa. 

Vaivaa taikinaa kunnes siinä on hyvä sitko. Voit kokeilla sitkoa ottamalla pienen palan taikinaa ja venyttämällä sitä. Mitä pidemmäksi se venyy ilman repeämistä sitä parempi sitko taikinassa on. 

Kun olet tyytyväinen taikinan sitkoon lisää hiukan pehmennyt voi ja vaivaa taikinaa sen verran että voi sekoittuu siihen. Anna taikinan levätä kelmun alla noin 10 min. Punnitse sen jälkeen taikinasta 80 g paloja. Riivaa niistä pyöreitä palloja ja laita uunipellille liinan alle turpoamaan noin 30-40 min ajaksi. 

Voitele pullat kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-12 min. Anna pullien jäähtyä ja vatkaa sillä välin kermavaahto. Leikkaa pulliin hattu ja laita pullan alapuolikkaan keskelle nökäre vadelmahilloa. Pursota hillon ympärille kermavaahtoa ja asettele pullan hattu kevyesti päälle. Koristele pullan pinta vielä tomusokerilla. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!