perjantai 6. marraskuuta 2015

Chapati-leivät


Chapati-leipä on pannulla paistettava, kohottamaton leipä (flatbread). Chapati-leipä kuuluu intialaiseen ja nepalilaiseen keittiöön. Leivästä revitään paloja, joilla voidaan ottaa ruokaa yhteiseltä tarjottimelta. Leipä on ehdottomasti parhaimmillaan heti lämpimänä. 

Reseptillä valmistat noin 8 leipää. 

3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
noin 2,5 dl vettä
reilu 1 tl suolaa

Mittaa kuivat aineet kulhoon, lisää vettä vähitellen vaivaten, kunnes taikina on sopivan kiinteää. Laita taikina 20 min. jääkaappiin lepäämään. 

Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palat palloksi. Kauli taikinapallot pyöreiksi, litteiksi  leiviksi. Paista leipiä kuumalla js kuivalla pannulla, kunnes pinta saa väriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!