sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Oreo-valkosuklaamoussekakku



Valmistat reseptillä noin 15 hengen moussekakun. Kakku tulisi mielellään valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii hyvin jähmettyä. Vaikeinta kakun valmistamisessa onkin malttaa odottaa yön yli sen maistamista. 

Pohja:

50 g voita
1 tl sokeria
n. 250 g Oreo-keksejä

Täyte:

6 dl kuohukermaa
300 g Pandan valkosuklaata
2,5 dl maitoa
3 liivatelehteä 

Koristelu:

n. 100 g (8 kpl) Oreo-keksiä

Murskaa pohjaan käytettävät keksit ja lisää sulatettu voi ja sokeri keksimuruihin. Painele keksimurut leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. 

Laita liivatelehdet noin 10 min. kylmään veteen. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Lämmitä 2 dl maitoa kiehuvaksi ja lisää paloiteltu suklaa kuuman maidon joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita maito-suklaaseos tasaiseksi. Lämmitä hetki mikrossa 0,5 dl maitoa ja lionneet liivatelehdet ja yhdistä ne sitten lämpimään maito-suklaaseokseen.  Lisää lopuksi seos käännellen kermavaahtoon. 

Kaada mousse vuokaan keksipohjan päälle ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli. Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele mieleiselläsi tavalla esim. Oreo-kekseillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!