tiistai 10. marraskuuta 2015

Vaalea käpykakku



Reseptillä valmistat 15 hengen vaalean käpykakun.

Vaalea kakkupohja: 

250 g kananmunia
175 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
25 g perunajauhoja

Täyte:

kostutukseen sokerivettä tai appelsiinimehua
noin 100-180 g hedelmämarmeladia tai -hilloa  esim. appelsiini, mango tai lime
280 g (noin 3 dl) vispi- tai kuohukermaa (2 tl hienoa sokeria)
140 g (noin 1,5 dl) vaniljakreemiä

Pinnalle:

noin 230 g valkoista marsipaania
tomusokeria

Vaahdota kananmunat (huoneenlämpöiset) ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi ne vaahtoon varovasti käännellen. 

Nostele massa varovasti voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohja 170-185 asteessa noin 40-60 min.

Leikkaa jäähtynyt (mielellään edellisenä päivänä valmistettu) kakkupohja kolmeen osaan. 

Täyte:

Yhdistä kermavaahto ja vaniljakreemi. Kostuta kakkupohja, levitä ohuelti hilloa ja kreemiä. Aseta päälle toinen ja kolmas kakkupohja ja tee niille samoin kuin ensimmäiselle kerrokselle. Leikkaa kakun kummaltakin reunalta kaarevat palat pois ja nosta ne kakun keskelle. Muotoile kakku tyypillisen käpykakun muotoiseksi veistä apuna käyttäen. Levitä loput kreemit kakun pinnalle.

Päällinen: 

Kauli marsipaani 2,5 mm:n paksuiseksi levyksi. Käytä marsipaanin kaulimisessa apuna tomusokeria. Levitä kaulittu marsipaani kakun pinnalle tasaisesti. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Leikkaa marsipaaniin saksien avulla käpykuvio. Tee halutessasi marsipaanista kakun tyveen kanta. Siivilöi tomusokeria kakun pintaan. 

3 kommenttia:

  1. Oi, ihana! Tuollainen talvinen käpy. :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  2. Onpa nätti. En oo koskaan kokeillut tehä käpykakkua, maistanut olen. Pitääpä ottaa testaukseen johonkin juhlaan:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!