sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Hedelmäkermakakku



Tällä reseptillä valmistat 15 hengen hedelmäkermakakun. 

Vaalea kakkupohja: 

250 g kananmunia
175 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
25 g perunajauhoja

Täyte ja kuorrutus:

kostutukseen sokerivettä
aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia 
6-7 dl vispi- tai kuohukermaa (noin 2/3 rkl hienoa sokeria)
Koristeluun oman valintasi mukaan tuoreita tai/ja säilöttyjä hedelmiä 

Vaahdota kananmunat (huoneenlämpöiset) ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi ne vaahtoon varovasti käännellen. 

Nostele massa varovasti voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohja 170-185 asteessa noin 40-60 min.

Leikkaa jäähtynyt (mielellään edellisenä päivänä valmistettu) kakkupohja kolmeen osaan. 

Täyte:

Kostuta alin kakkupohja ja levitä sen päälle aprikoosimarmeladia ja kermavaahtoa. Aseta keskimmäinen kakkupohja päälle ja tee samoin kuin edelliselle. Aseta ylin kakkupohja ja kostuta vielä se. Jos täytät kakkupohjan jo edeltävänä päivänä laita kakku tässä vaiheessa jääkaappiin ja koristele kakku vasta tarjoilupäivänä. 

Levitä ylimpään kakkupohjaan ohuelti kermavaahtoa ja asettele hedelmät pinnalle. Viimeistele kakku kermavaahdolla. Samana päivänä tarjottava hedelmäkermakakku ei mielestäni kaipaa kuumahyytelöä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!