sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kotitekoinen mysli


Kotitekoisen myslin tekee herkulliseksi se että voit valita siihen juuri sinun omat lempiaineksesi. Omaan mysliini laitan paljon kuivattuja marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä. Fariinisokerista ja vaniljasokerista tehty siirappi tekee kaura- ja ruishiutaleista uunissa rapeita ja herkullisia. Reseptistä tulee noin 15 dl mysliä. 

Siirappi:
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria

Mysli:
(oman maun mukaan)
Noin 7 dl erilaisia hiutaleita esim. kauraleseitä ja -hiutaleita sekä ruishiutaleita
3-4 dl erilaisia pähkinöitä ja halutessasi myös siemeniä

Lisää uunista ottamisen jälkeen oman makusi mukaan kuivattuja hedelmiä ja marjoja noin 4 dl.

Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi ja anna kiehua hetken ajan. Sekoita hiutaleet, leseet ja pähkinät keskenään ja sekoita siirappi massaan. Levitä mysli leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 150 asteessa 1/2 tuntia. Uuninluukkua kannattaa avata 10 min välein, jotta ylimääräinen kosteus pääsee uunista pois, samalla myös mysliä voi hiukan käännellä. Alenna 1/2 tunnin jälkeen lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä 15 minuutin ajan. 

Anna myslin jäähtyä ja sekoita sitten joukkoon kuivatut hedelmät ja marjat. Ilmatiiviissä purkissa mysli säilyy hyvänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!