torstai 9. tammikuuta 2014

Pannukakku


Jos pidät pannukakuista, lätyistä, vohveleista ja blineistä kannattaa tutustua Katja Bäcksbackan ja Anna Paljakan Ohukainen & Paksukainen reseptikirjaan. Kokeilin sieltä seuraavaa reseptiä:

Pellilliseen kuohkeaa pannukakkua tarvitset: 

3 kananmunaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g voita

Sulata voi. Riko kanamunien rakenne ja vatkaa sen jälkeen joukkoon puolet maidosta. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne seokseen koko ajan sekoittaen. Kaada joukkoon loput maidosta sekä voisula. Mausta suolalla ja sokereilla. Anna taikinan turvota vähintään 1/2 tuntia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla 20-30 min.

Tarjoile hillon, vanilijajäätelön ja kermavaahdon kanssa, kun pannukakku on hieman jäähtynyt ja vetäytynyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!