sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Mudcake


Suklaakakkujen klassikko mudcake eli mutakakku on helppo ja nopea valmistaa, mutta vaatii onnistuakseen sen että leipuri tuntee oman uuninsa ja paistoaika osuu nappiin. On makuasia miten pehmeän mudcakesta haluaa, itse pidän siitä, että kakku jää tahmeaksi ja valuvaksi. 

Kokeilin Mia Örnin Uudet suklaaherkut kirjasta mudcaken perusohjetta. Jouduin hiukan pidentämään paistoaikaa siitä huolimatta että käytin vaikka 24 cm irtopohjavuokaa (ohjeessa suositeltiin 22 cm kokoista vuokaa). En malttanut antaa kakun asettua seuraavaan päivään jääkaapissa, vaan söimme sitä heti lämpimänä. Parhaimmillaan ja kauneimmillaan kakku olisi ollut vasta seuraavana päivänä, silloin se on ihanan tahmea, mutta kuitenkin niin kiinteä että sitä pystyy paremmin käsittelemään. 

150 g voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja (210 g)
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Ripaus suolaa

Sulata voi mikroaaltouunissa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi ja lisää sulatettu voi ohuena nauhana. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi massaan. 

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 15-20 min (uunista riippuen). Anna jäähtyä hiukan ennen kuin irrotat kakun vuoasta. Jos vain maltat anna kakun asettua jääkaapissa seuraavaan päivään. 

Voit halutessasi koristella kakun tomusokerilla ja tarjoilla vanilijajäätelön kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!