lauantai 25. tammikuuta 2014

Rocky road


Rocky road voi sisältää mitä ikinä haluat. Tällä kertaa inspiroiduin kuivatuista hedelmistä ja marjoista sekä suolatuista pähkinöistä. Sekaan voi laittaa todellakin mitä tahansa: lakritsia, vaahtokarkkeja, keksejä... 

Rocky road on todella helppo ja nopea valmistaa. Tästä ohjeesta tulee noin 12 reilun kokoista palaa pehmeää suklaaherkkua. Pehmeyttä suklaaseen saat lisäämällä suklaan joukkoon kuohukermaa, jos taas pidät kovemmasta Rocky roadista jätä kerma laittamatta.

400g suklaata (esim. Fazerin taloussuklaata)
1-2 dl kuohukermaa (mitä enemmän sen pehmeämmäksi suklaa jää)
Valintasi mukaan täytteitä 

Kuumenna kerma ja paloittele sekaan suklaa. Anna suklaan sulaa koko ajan sekoittaen. Sekoita sulaan suklaaseen osa täytteistä, itse laitoin tässä vaiheessa suolattuja pähkinöitä. Vuoraa vuoka tai pelti kelmulla ja kaada sulatettu suklaamassa sille. Levitä massa tasaiseksi ja kaada loput täytteet suklaan päälle. Voit halutessasi koristella pintaa vielä esimerkiksi suklaaraidoin. 

Anna suklaan jähmettyä noin 60 min pakastimessa tai jääkaapissa. Leikkaa sen jälkeen suklaa annospaloiksi ja irrota palat varovasti kelmusta. Säilytä tätä herkkua viileässä. 



Itse laitoin Rocky roadin täytteeksi ihania kuivattuja hedelmiä, marjoja ja suolaisia pähkinöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!