Ohukaisen ja ranskalaisen krepin (crêpes) ero on taikinassa käytettävien kananmunien määrässä. Tällä reseptillä valmistat noin 6 isoa kreppiä.
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
1/2 dl vettä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl voisulaa
Riko kananmunien rakenne ja lisää maito. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vesi. Mausta suolalla ja sokereilla. Lisää voisula. Anna taikinan turvota vähintään 1/2 tuntia, mielellään vielä pidempäänkin.
Paista taikinasta isoja ja ohuita kreppejä molemmilta puolilta. Voit käyttää paistamiseen rasvaa. Täytä krepit ohuelti Nutellalla ja taita ne puoliksi ja vielä puoliksi, jotta ne näyttävät kolmioilta. Voit halutessasi viimeistellä krepit vielä tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!