lauantai 1. elokuuta 2015

Pehmeä sitruunakakku


Kakku saa pehmeytensä tuorejuustosta ja kermasta. 

200 g voita
3 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
4-5 rkl sitruunamehua

Vatkaa voi, sokeri ja tuorejuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää niitä seokseen vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi sitruunan raastettu kuori ja mehu massaan. Kääntele massa tasaiseksi.

Kaada massa voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 170-180-asteisessa uunissa noin 45-50 min. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!