keskiviikko 19. elokuuta 2015

Schwarzwaldinkakku


Reseptistä leivot 15 hengen täytekakun.

Tumma kakkupohja:


250 g kananmunia
175 g sokeria
25 g kaakaojauhetta
120 g vehnäjauhoja

Täyte ja kuorrutus:

sokerivettä kostutukseen 
500 g kuohu- tai vispikermaa (noin 15 g sokeria)
180 g rommikirsikoita
8-10 kpl varrellisia kirsikoita
suklaarouhetta, suklaalastuja ja kaakaojauhetta koristeluun

Pohja:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja lisää ne (siivilän läpi) varovasti käsin sekoittaen kananmuna-sokerivaahtoon. Annostele massa voideltuun kakkuvuokaan ja paista 170-185-asteisessa uunissa noin 40-60min. 

Täyte ja kuorrutus:

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohja sokerivedellä. Vatkaa kermavaahto ja mausta se sokerilla ja rouhitulla rommikirsikalla. Levitä täytettä pohjalle ja tee toinen kerros samalla tavalla. Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Levitä kermavaahto reunoille ja kakun päälle. Pursota kakun pintaan kuvioita kermavaahdolla ja viimeistele suklaalastuilla, kaakaojauheella ja varrellisilla kirsikoilla. Voit halutessasi koristella kakun alareunan suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!