tiistai 11. elokuuta 2015

Marja-hedelmägalette


Reseptistä valmistuu noin 25 cm kokoinen galette maissimurotaikinasta tehdyllä pohjalla. Voit käyttää täytteeksi kaikkia marjoja ja hedelmiä, mutta sovita sokerin määrä valitsemasi täytteen mukaiseksi. 

Maissimurotaikina:

2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissijauhoja
1/2 tl suola
1/2 tl sokeria
115 g suolatonta voita
1/3 dl kylmää vettä

Täyte:

6 tuoretta aprikoosia
5 dl tuoreita marjoja
0,5-1 dl sokeria (valitsemiesi marjojen ja hedelmien happamuuden mukaan)
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl maissitärkkelystä
1 kananmuna voiteluun

Pohja:

Sekoita kuivat aineet ja nypi niiden sekaan voi. Lisää lopuksi kylmä vesi ohuena nauhana ja vaivaa massa tasaiseksi. Kääräise massa kelmuun tai leivinpaperiin ja pidä kylmässä vähintään tunti. 

Täyte:

Kauli massa pyöreäksi levyksi, (noin 35 cm halkaisija). Sekoita varovasti käännellen hedelmät, marjat, sokerit, sitruunamehu ja maissitärkkelys. Kokoa täyte piirakan keskelle, jätä reunoille 5 cm paljaaksi. Käännä reunat täytteen päälle ja painele poimut varovasti kiinni. Voitele reunat kananmunalla ja sirottele pinnalle hiukan sokeria. Paista 190-asteisessa uunissa n. 60 min. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!