sunnuntai 23. elokuuta 2015

Nopeat ja helpot perunarieskat


Tällä reseptillä valmistat nopeasti ja vaivattomasti neljä perunarieskaa perunasosejauheesta. 

1 ps perunasosejauhetta (105 g)
2 dl vettä
3 dl maitoa
1 kananmuna
noin 1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl ohra- tai hiivaleipäjauhoja

Lämmitä maito ja vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon perunamuusijauhe. Anna perunamuusin jäähtyä jääkaapissa kylmäksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää perunamuusiin kevyestä vatkattu kananmuna ja jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi. 

Jaa taikina neljään osaan ja taputtele taikinasta jauhotetuin käsin ohuet rieskat (noin 0,5 cm). Paista rieskat 225-250 asteisen uunin ylätasolla noin 10-15 min, kunnes rieskat ovat saaneet hiukan väriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!