torstai 30. heinäkuuta 2015

Mustikka-rahkapiirakka


Reseptistä riittää noin kahdeksaan annokseen, paras lopputulos syntyy 24-26 cm kokoiseen vuokaan.

1 kananmuna
3/4 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte:

1 kananmuna
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
250 g maitorahkaa
2-3 dl mustikoita tai pensasmustikoita

Sekoita kevyesti vatkattu kananmuna ja sokerit yhteen. Lisää sulatettu voi. Sekoita loput kuivat aineet yhteen ja lisää ne osissa seokseen. Sekoita käsin massa tasaiseksi. 

Painele massa voideltuun vuokaan (24-26 cm). Jätä piirakkaan melko korkeat reunat. 

Täyte:

Sekoita kevyesti vatkattuun kananmunaan sokerit. Lisää maito ja maitorahka ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle.

Paista piirakka 180-200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30-40 min. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen koristelua. Laita mustikat runsaasti piirakan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!