tiistai 21. heinäkuuta 2015

Lusikkaleivät


Lusikkaleipien nimi tulee niiden valmistustavasta. Pikkuleivät muotoillaan lusikanpesässä ja paistamisen jälkeen kaksi pikkuleipää liitetään yhteen hillon tai marmeladin avulla.

Reseptistä teet noin 40 lusikkapikkuleipää. 

200 g voita
1,5 dl sokeria (130 g)
4 dl vehnäjauhoja (noin 260 g)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Haluamaasi hilloa tai marmeladia 

Kuumenna voi ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä 4-5 min. välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskeutua ja voi muuttuu vaaleanruskeaksi, ota kattila liedeltä. Vältä rasvan liiallista ruskistamista, sillä se muuttaa helposti pikkuleipien makua. 

Anna rasvan jäähtyä hetki, mutta vielä kun se on kuumaa lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen sen jälkeen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Painele massa tiiviisti lusikan pesään ja aseta muotoiltu pikkuleipä leivinpaperilla päällystetylle pellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 180 asteisessa uunissa noin 10-12 min. 

Täytä jäähtyneet pikkuleivät valitsemallasi hillolla tai marmeladilla ja kierittele ne lopuksi sokerissa. 

2 kommenttia:

  1. kannattaa kieritellä valmiit lusikkaleivät erikoishienossa sokerissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoishieno sokeri sopii myös hyvin, olen myös kokeillut hedelmäsokeria.

      Poista

Kiitos kommentistasi!