Reseptistä teet noin 40 lusikkapikkuleipää.
200 g voita
1,5 dl sokeria (130 g)
4 dl vehnäjauhoja (noin 260 g)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Haluamaasi hilloa tai marmeladia
Kuumenna voi ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä 4-5 min. välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskeutua ja voi muuttuu vaaleanruskeaksi, ota kattila liedeltä. Vältä rasvan liiallista ruskistamista, sillä se muuttaa helposti pikkuleipien makua.
Anna rasvan jäähtyä hetki, mutta vielä kun se on kuumaa lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen sen jälkeen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele massa tiiviisti lusikan pesään ja aseta muotoiltu pikkuleipä leivinpaperilla päällystetylle pellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 180 asteisessa uunissa noin 10-12 min.
Täytä jäähtyneet pikkuleivät valitsemallasi hillolla tai marmeladilla ja kierittele ne lopuksi sokerissa.
kannattaa kieritellä valmiit lusikkaleivät erikoishienossa sokerissa
VastaaPoistaErikoishieno sokeri sopii myös hyvin, olen myös kokeillut hedelmäsokeria.
Poista