tiistai 14. heinäkuuta 2015

Uunidonitsit suklaakuorrutteella


Reseptistä valmistat noin 16 kappaletta kuohkeita donitseja uunissa.

3,5 dl (225 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl (175 g) hienoa sokeria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa
0,5 tl vanilijauutetta
40 g suolatonta voita

Suklaakuorrute:

2 levyä (260 g) Pandan maitosuklaata.
Halutessasi koristeluun esim. nonparelleja.

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe yhteen ja sekoita joukkoon sokeri ja suola. Lisää seokseen maito, kananmunat, vanilijauute ja sulatettu voi. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. 

Voitele donitsivuoka ja pursota massa vuokaan niin että syvennykset täyttyvät noin 2/3 mittaan.

Paista 190 asteisessa uunissa 10-15 min. kunnes donitsit ovat kohonneet ja pinnalta kullanruskeita. Anna donitsien jäähtyä hetki vuoassa ennen niiden kumoamista ritilälle. 

Suklaakuorrute:

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa donitsit sulaan suklaaseen ja koristele pinta halutessasi esim. nonparelleilla pinnan ollessa vielä pehmeä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!