100 g voita
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
noin 2 rkl punaista nestemäistä elintarvikeväriä
1 tl vaniljaesanssia (tai 2 tl vaniljasokeria)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1,5 dl piimää
1 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
Kuorrute:
200 g (yksi purkki) maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
100 g suolatonta voita
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan joukkoon vatkaten.
Yhdistä elintarvikeväri, kaakaojauhe ja vaniljaesanssi ja kääntele ne varovasti massaan. Sekoita loput kuivat aineet keskenään (jos käytät vaniljasokeria yhdistä se kuiviin aineksiin). Lisää piimän joukkoon valkoviini- tai omenaviinietikka.
Lisää massan joukkoon vuorotellen kuiva-aine- ja piimäseosta ja kääntele massa tasaiseksi. Pursota tai lusikoi massa muffinssivuokiin, 2/3 mittaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 min.
Kuorrute:
Sekoita tuorejuustoa hetki, jotta saat sen ilmavaksi. Lisää sekoittaen vaniljasokeri ja pehmeä voi. Siivilöi lopuksi joukkoon tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi.
Pursota tai lusikoi kuorrute jäähtyneiden cupcakesien pinnalle. Voit viimeistellä kuorrutteen vielä esim. murentamalla kakkumuruja cupcakesien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!