Reseptillä leivot kolmikerroksisen 15 hengen täytekakun.
Vaalea kakkupohja:
250 g kananmunia
175 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
25 g perunajauhoja
Täyte:
Voit täyttää kakun oman valinnan mukaan. Itse käytin täytteeseen kirsikkamehua, kirsikkahilloa, tuoreita kirsikoita, kermavaahtoa ja vaniljakreemiä.
0,5 dl kirsikkamehua kostutukseen
noin 1 dl kirsikkahilloa
noin 1 litra tuoreita kirsikoita
2 dl kuohu-/vispikermaa
2,5 dl vaniljakreemiä (esim. valmis vaniljakreemijauhe ja ohjeen mukainen määrä maitoa)
Vaahdota kananmunat (huoneenlämpöiset) ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi ne vaahtoon varovasti käännellen.
Nostele massa varovasti voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohja 170-185 asteessa noin 40-60 min.
Leikkaa jäähtynyt (mielellään edellisenä päivänä valmistettu) kakkupohja kolmeen osaan.
Täyte:
Vatkaa kerma ja vaniljakreemi vaahdoksi. Voit halutessasi sekoittaa ne yhteen tai käyttää erikseen, esim. vaniljakreemi kerrosten välissä ja kermavaahto koristelussa.
Kostuta kakkua hiukan kirsikkamehulla. Levitä hilloa ohuelti kahden alimmaisen kerroksen väliin ja lisää pilkotut (kivettömät) kirsikat ja vaniljakreemi. Päällimmäiseen kerrokseen en enää lisännyt hilloa vaan koristelin kakun kermavaahdolla ja kokonaisilla kirsikoilla.
Voit viimeistellä kakun monellakin tyylillä. Itse tein kaksi täytekakkua (kuvat tekstin alussa ja lopussa) samalla reseptillä, mutta viimeistelin ne hiukan eri tavoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!