200 g kananmunan valkuaista
375 g sokeria
Halutessasi esim. pieniä nonparelleja koristeluun ja nestemäistä elintarvikeväriä värjäykseen.
Sekoita kananmunan valkuaiset ja sokeri. Lämmitä seos vesihauteessa 40-asteiseksi ja vispaa sen jälkeen seos kovaksi vaahdoksi. Jos haluat värillisiä marenkeja voit tässä vaiheessa tiputtaa nestemäistä elintarvikeväriä seokseen.
Pursota haluamasi muotoisia marenkeja leivinpaperilla päällystetylle pellille, voit koristella marengit halutessasi esim. pienillä nonparelleilla.
Kuivata marengit 100 asteisen uunin keskitasolla. Kuivatusaika riippuu tekemiesi marenkien koosta. Marengit ovat valmiita kun pinta on kovettunut ja ne irtoavat helposti leivinpaperilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!