sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Marengit


Marengien valmistaminen on yksinkertaista. Muutamassa asiassa täytyy kuitenkin olla huolellinen. Seokseen ei saa päästä lainkaan kananmunan keltuaista ja kulhon, jossa vatkaat marenkivaahdon, täytyy olla puhdas. Keltuainen tai pienikin määrä rasvaa estävät vaahdottumisen.

200 g kananmunan valkuaista 
375 g sokeria
Halutessasi esim. pieniä nonparelleja koristeluun ja nestemäistä elintarvikeväriä värjäykseen.

Sekoita kananmunan valkuaiset ja sokeri. Lämmitä seos vesihauteessa 40-asteiseksi ja vispaa sen jälkeen seos kovaksi vaahdoksi. Jos haluat värillisiä marenkeja voit tässä vaiheessa tiputtaa nestemäistä elintarvikeväriä seokseen.

Pursota haluamasi muotoisia marenkeja leivinpaperilla päällystetylle pellille, voit koristella marengit halutessasi esim. pienillä nonparelleilla.

Kuivata marengit 100 asteisen uunin keskitasolla. Kuivatusaika riippuu tekemiesi marenkien koosta. Marengit ovat valmiita kun pinta on kovettunut ja ne irtoavat helposti leivinpaperilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!