tiistai 28. heinäkuuta 2015

Prinsessakakku


Tällä reseptillä valmistat 15 hengen perinteisen prinsessakakun. 

Vaalea kakkupohja: 

250 g kananmunia
175 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
25 g perunajauhoja

Täyte:

kostutukseen sokerivettä
noin 100 g vadelmahilloa
280 g (noin 3 dl) vispi- tai kuohukermaa (2 tl hienoa sokeria)
140 g (noin 1,5 dl) vaniljakreemiä

Pinnalle:

noin 230 g vihreää tai vaaleanpunaista marsipaania
tomusokeria
halutessasi marsipaanikukka tai muu koriste

Vaahdota kananmunat (huoneenlämpöiset) ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi ne vaahtoon varovasti käännellen. 

Nostele massa varovasti voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohja 170-185 asteessa noin 40-60 min.

Leikkaa jäähtynyt (mielellään edellisenä päivänä valmistettu) kakkupohja kolmeen osaan. 

Täyte:

Yhdistä kermavaahto ja vaniljakreemi. Kostuta kakkupohja, levitä ohuelti hilloa ja kreemiä. Aseta päälle toinen kakkupohja ja tee samoin kuin edelliselle. Levitä täytettä aina enemmän kakun keskiosaan, jotta saat prinsessakakulle tyypillisen muodon. Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Levitä loput kreemit kakun pinnalle.

Päällinen: 

Kauli marsipaani 2,5 mm:n paksuiseksi levyksi. Käytä marsipaanin kaulimisessa apuna tomusokeria. Levitä kaulittu marsipaani kakun pinnalle tasaisesti. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Viimeistele kakku tomusokerilla ja marsipaanikukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!