Reseptillä valmistat noin 24 cupcakesia.
85 g pekaanipähkinöitä
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
3/4 tl kanelia
3 kananmunaa
450 g porkkanoita (6 dl) raastettuna
3/4 dl piimää
4,5 dl hienoa sokeria
1 tl vanilijauutetta
3,5 dl kasviöljyä
1 rkl tuotetta inkivääriä raastettuna
Paahda pekaanipähkinät 175 asteisessa uunissa, noin 10 min. Rouhi jäähtyneet pähkinät hienoiksi.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja kaneli. Raasta porkkanat mahdollisimman pienellä terällä. Mittaa porkkanaraaste (6 dl), kananmunat, piimä, vanilijauute, sokeri, öljy ja inkivääri ja sekoita ne yhteen. Kääntele joukkoon jauhoseos ja lisää vielä lopuksi pähkinärouhe.
Jaa massa paperivuokiin. Paista kuppikakkuja noin 20-25 min. 175 asteisessa uunissa. Jäähtymisen jälkeen voit halutessasi koristella kuppikakut esim. appelsiinituorejuustokuorrutteella.
Appelsiinituorejuustokuorrute
85 g suolatonta voita
340 g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
0,5 tl raastettua appelsiininkuorta
0,5 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Lisää tomusokeri (siivilän läpi) ja loput ainekset ja vatkaa seosta vielä lopuksi hetki.
Sokerin määrä puuttuu reseptistä.
VastaaPoistaKiitos, lisäsin sokerin määrän reseptiin :)
VastaaPoista