keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Pavlova-kakku


Pavlova-kakun ja marenkikakun ero on siinä että Pavlova-kakku jää sisältä pehmeäksi.

4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl etikkaa tai sitruunamehua

Täyte:

2 dl vispi-/kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g (1 purkki) maitorahkaa tai maustettua rahkaa
noin 1 rkl hienoa sokeria 
noin 1 tl vaniljasokeria
Oman valinnan mukaan esim. marjoja, hedelmiä, paahdettuja pähkinöitä ja syötäviä kukkia. 

Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja etikka. Siivilöi ja kääntele joukkoon lopuksi maissitärkkelys.

Voitele leivinpaperille haluamasi kokoinen ympyrä. Lusikoi tai pursota marenkivaahto voidellun alueen päälle ja muotoile haluamaasi muotoon. Tavallista on tehdä Pavlova-kakusta pesämäinen, eli jätä reunoista korkeammat kuin keskiosasta. 

Paista 125 asteisen uunin keskitasolla noin 1t 30 min- 2 t (riippuen kakun paksuudesta) tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja irtoaa hyvin leivinpaperista. Jos marenki alkaa kellastua voit peittää sen paiston loppuajaksi esim. leivinpaperilla. 

Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Lisää rahka ja haluamasi määrä sokeria. Voit halutessasi tässä kohtaan värjätä täyteen esim. elintarvikeväreillä. Lusikoi täyte kakun päälle ja koristele kakku haluamallasi tavalla esim. marjoilla, hedelmillä, paahdetuilla pähkinöillä ja syötävillä kukilla. 

Täyte tulee laittaa vasta juuri ennen tarjoilua muuten marenki pehmenee ja kostuu. 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana kuva! Pavlovasi näyttää niin kuohkealta ja herkulliselta, että toivoisin itselleni palasen tuota herkkua juuri nyt. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!