sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Mustikka-vadelmapiirakka


Jaan kanssanne nyt yhden mummuni herkullisimmista resepteistä.

2 lasia (n. 2 dl) sokeria
4 lasia vehnäjauhoja
250g sulatettua voita
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 kananmuna
1 lasi piimää 
mustikoita ja vadelmia oman maun mukaan, yhteensä noin 3-4 dl. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi. Sekoita ainekset ja ota sen jälkeen massasta jonkin verran sivuun piirakan päälle laitettavaksi. Sekoita massaan sitten kananmuna ja piimä. 

Kaada massa leivinpaperilla peitetylle uunipellille, lisää mustikat ja vadelmat ja lopuksi niiden päälle sivuun aikaisemmin otetut taikinamurut. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 20-25 min. Voit halutessasi lisätä vielä jäähtyneen piirakan pinnalle sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!