sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Rieskat riisipuurosta


Perunarieskat ovat ehkäpä tutummat, mutta nämä riisipuuron lopusta leivottavat rieskat valmistuvat nopeammin. Reseptin löysin 6/2013 Leivo kotona lehdestä, muutin sitä hiukan omaan makuun sopivammaksi. Jätin muun muassa pois ruisjauhot ja vähensin kananmunien määrää. Reseptistä tulee noin 6 isohkoa rieskaa. 

5 dl riisipuuroa
2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/2 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Nosta leivinpaperin päälle nuolijalla 6 pyöreää, noin 2 cm paksuista rieskaa. Paista 275 asteessa uunin ylätasolla noin 8-10 min kunnes pinta alkaa kauniisti ruskistua.

Rieskat ovat parhaimmillaan heti uunilämpiminä voin kanssa nautittuna, glögiä unohtamatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!