Perunarieskat ovat ehkäpä tutummat, mutta nämä riisipuuron lopusta leivottavat rieskat valmistuvat nopeammin. Reseptin löysin 6/2013 Leivo kotona lehdestä, muutin sitä hiukan omaan makuun sopivammaksi. Jätin muun muassa pois ruisjauhot ja vähensin kananmunien määrää. Reseptistä tulee noin 6 isohkoa rieskaa.
5 dl riisipuuroa
2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Nosta leivinpaperin päälle nuolijalla 6 pyöreää, noin 2 cm paksuista rieskaa. Paista 275 asteessa uunin ylätasolla noin 8-10 min kunnes pinta alkaa kauniisti ruskistua.
Rieskat ovat parhaimmillaan heti uunilämpiminä voin kanssa nautittuna, glögiä unohtamatta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!