Kotitekoisen myslin tekee herkulliseksi se että voit valita siihen juuri sinun omat lempiaineksesi. Omaan mysliini laitan paljon kuivattuja marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä. Fariinisokerista ja vaniljasokerista tehty siirappi tekee kaura- ja ruishiutaleista uunissa rapeita ja herkullisia. Reseptistä tulee noin 15 dl mysliä.
Siirappi:
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Mysli:
(oman maun mukaan)
Noin 7 dl erilaisia hiutaleita esim. kauraleseitä ja -hiutaleita sekä ruishiutaleita
3-4 dl erilaisia pähkinöitä ja halutessasi myös siemeniä
Lisää uunista ottamisen jälkeen oman makusi mukaan kuivattuja hedelmiä ja marjoja noin 4 dl.
Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi ja anna kiehua hetken ajan. Sekoita hiutaleet, leseet ja pähkinät keskenään ja sekoita siirappi massaan. Levitä mysli leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 150 asteessa 1/2 tuntia. Uuninluukkua kannattaa avata 10 min välein, jotta ylimääräinen kosteus pääsee uunista pois, samalla myös mysliä voi hiukan käännellä. Alenna 1/2 tunnin jälkeen lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä 15 minuutin ajan.
Anna myslin jäähtyä ja sekoita sitten joukkoon kuivatut hedelmät ja marjat. Ilmatiiviissä purkissa mysli säilyy hyvänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!