Macaron-leivokset ovat haastavia, joskus onnistut ja joskus et... Jos olet löytänyt hyvän reseptin kannattaa se laittaa huolellisesti talteen. Käytyäni Tukholmassa maistelemassa niitä kuuluisia macaron-leivoksia oli minun aivan pakko taas tarttua macarons-haasteeseen.
Kokeilin nyt viime kauden Koko Suomi- leipoo reseptiä, pienillä muutoksilla. Reseptillä valmistuu noin 30 kpl keskikokoisia macaronseja.
125g mantelijauhoa
225g tomusokeria
25g sokeria
100g valkuaista
keltaista jauhemaista elintarvikeväriä
1 tl sitruunaesanssia
Täytteeksi:
Lime curt -tahnaa
Sekoita siivilöidyt tomusokeri ja mantelijauho. Vatkaa valkuaisista ja sokerista vaahto. Kun marenki on valmis värjää se haluamasi väriseksi. Sekoita mantelijauho-tomusokeri yhdistelmä marenkiin nuolijalla käännellen. Lisää makua antamaan sitruunaesanssia.
Pursota leivinpaperille haluamasi kokoisia macaronseja. Anna pinnan kuivia noin 30 min, kunnes pinta on kosketuskuiva. Paista 140 asteisessa uunissa noin 14 min. Anna macaronsien jäähtyä ennen kuin irrota ja täytät ne. Levitin macaronsien väliin tällä kertaa Lime curt-tahnaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!