sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kinuskikermakakku



Tällä reseptillä valmistat 15 hengen kinuskikermakakun.

Vaalea kakkupohja: 

250 g kananmunia
175 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
25 g perunajauhoja

Kinuski:

500 g kermaa
300 g sokeria
100 g tärkkelyssiirappia tai vaaleaa siirappia

Täyte ja kuorrutus:

kostutukseen sokerivettä
vadelmahilloa
kinuskia 
6-7 dl vispi- tai kuohukermaa (noin 2/3 rkl hienoa sokeria)

Vaahdota kananmunat (huoneenlämpöiset) ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi ne vaahtoon varovasti käännellen. 

Nostele massa varovasti voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohja 170-185 asteessa noin 40-60 min.

Leikkaa jäähtynyt (mielellään edellisenä päivänä valmistettu) kakkupohja kolmeen osaan. 

Kinuski:

Sekoita kerma ja sokeri yhteen. Keitä seosta, kunnes se sakenee ja väri on muuttunut vaaleanruskeaksi. Lisää tärkkelyssiirappi tai vaalea siirappi valmiiseen kinuskiin. 

Säilytä valmis keitetty kinuski jääkaapissa. Kinuski säilyy hyvänä noin 7 vuorokautta. Sulata tarvittava määrä kinuskia mikrossa tai liedellä. 

Täyte:

Kostuta alin kakkupohja ja levitä sen päälle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Pursota kermavaahdon päälle spiraalin muotoisesti kinuskia. Aseta keskimmäinen kakkupohja päälle ja tee samoin kuin edelliselle. Aseta ylin kakkupohja ja kostuta vielä se. Jos täytät kakkupohjan jo edeltävänä päivänä laita kakku tässä vaiheessa jääkaappiin ja pursota kerma kakkuun vasta tarjoilupäivänä. 

Kaada kinuski tasaisesti kakun päälle. Lämmitä kinuski hyvin tasoittuvaksi, mutta varo lämmittämästä sitä liian kuumaksi, jotta kermareunus ei sula. Viimeistele kakku kermavaahdolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!