Bebe-leivokset ansaitsevat tulla ensimmäisenä leivoksena esitellyksi blogissani. Vaikka bebe-leivos on ehtinyt jo kiitettävään ikään kelpaa se edelleen muotileivosten joukkoon. Bebe-leivoksen voi tehdä haluamansa kokoisena ja muotoisena myös kuorrutteen väriä voi tilanteen mukaan vaihdella.
Käyttämäni resepti on muunnelma muutamasta eri ohjeesta. Reseptistä tulee noin 45-50 pientä leivosta tai 40 isompaa, riippuen vuokien koosta. Leivoksen pohja on murotaikinaa.
Murotaikina:
195 g voita
100 g sokeria
1 kananmuna
275 g vehnäjauhoja
1 g leivinjauhetta
Täytekreemi:
225 g margariinia tai voita
450 g tomusokeria
6 tl vaniljasokeria
3 kananmunan keltuaista
Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munankeltuaiset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Täytä paistetut ja jäähtyneet murotaikinapohjat kreemillä ja laita ne sen jälkeen hetkeksi asettumaan jääkaappiin.
Kuorrute:
5 dl tomusokeria
4-5 rkl vettä
Punaista elintarvikeväriä
Nonparelleja koristeluun
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä pinkiksi. Levitä kuorrute lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle ja koristele lopuksi nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!