keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Suklaa cupcakes

Tein tulevaa ystävänpäivää varten parhaille ystävilleni ihanan suklaisia kuppikakkuja. Kuppikakut ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Kuorrutteella niistä saa kuitenkin todella näyttäviä ja herkullisia. Kaikki ystäväni rakastavat suklaata ja siksi tekemäni kuppikakut sekä kuorrute ovat tässä reseptissä molemmat täyteläisen suklaisia. Ohjeesta tulee noin 12 keskikokoista kuppikakkua.

3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria 
50 g voita
1 dl kermaa tai maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
Ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata

Vaahdota kananmunat ja sokerit. Sulata voi ja lisää siihen kerma tai maito. Lisää seos sen jälkeen muna-sokerivaahtoon. Sekoita loput kuivat ainekset keskenään ja kääntele seos varovasti nuolijat avulla tasaiseksi massaksi (kuivat aineet kannattaa siivilöidä, ettei massaan joudu paakkuja). Sulata tumma suklaa ja anna sen hiukan jäähtyä ennen kuin yhdistät sen massaan. Annostele massaa muffinssivuokiin (vuoraa muffinssipelti paperivuoilla) ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 min.


Maitosuklaakreemi kuorrute:

200 g maitosuklaata (esim. Panda)
250 g mascarponejuustoa
50g margariinia
2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa ja vaahdota keskenään loput ainekset. Sekoita sulatettu suklaa vaahtoon ja annostele valmis kreemi massapussiin. Kun kuppikakut ovat jäähtyneet pursota haluamallasi tavalla kuorrute kuppikakkujen päälle. Voit koristella kuppikakut vielä esim. nonparelleilla ja muilla teemaan sopivilla koristeilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!